Μπουρκίνα Φάσο: Ειρηνευτικές συζητήσεις ξεκίνησαν μεταξύ της κυβέρνησης του Μαλί, Ισλαμιστών και αυτονομιστών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μπουρκίνα Φάσο: Ειρηνευτικές συζητήσεις ξεκίνησαν μεταξύ της κυβέρνησης του Μαλί, Ισλαμιστών και αυτονομιστών

Συνάντηση πραγματοποίησε η κυβέρνηση του Μαλί με τις δύο ομάδες ανταρτών, που τον Απρίλιο είχαν καταλάβει τον έλεγχο του βόρειου τμήματος της χώρας, όπου συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην κρίση, δήλωσε την Τρίτη διαμεσολαβητής.

Μια ομάδα εκπροσώπων από το Μαλί, που απαρτιζόταν από κυβερνητικούς αξιωματούχους, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των Τουαρέγκ -του Εθνικού Κινήματος για την Απελευθέρωση του Αζάουαντ (MNLA). Η οργάνωση Ανσάρ Ντίνε, η ισλαμιστική ομάδα που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα, εκπροσωπήθηκε επίσης στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου.

«Οι τρεις πλευρές συμφώνησαν για την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο διαλόγου, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί χωρίς αποκλεισμούς και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των διαφόρων κοινοτήτων που κατοικούν στο βόρειο Μαλί», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός εξωτερικών της Μπουρκίνα Φάσο, Τζιμπρίλ Μπασολέ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι των τριών πλευρών συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να δοθεί ένα τέλος στις εχθροπραξίες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ