Τουρκία: Δυσκολίες συναντά νομοσχέδιο για σημαντικές μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τουρκία: Δυσκολίες συναντά νομοσχέδιο για σημαντικές μεταρρυθμίσεις

Δυσκολίες συναντά σημαντικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται στο τουρκικό υπουργικό συμβούλιο. Πηγές επισημαίνουν ότι το νομοσχέδιο αφορά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για τον εκδημοκρατισμό και την αποκατάσταση δικαιωμάτων που είχαν καταπατηθεί μέσα από τον τρόπο που εφαρμόστηκε η νομοθεσία για την πάταξη της τρομοκρατίας.

Το νομοσχέδιο προβλέπει :

  • την άμεση συνάρτηση των κατηγοριών περί τρομοκρατίας με την διάπραξη βίαιων πράξεων (και όχι με την έκφραση απόψεων ή την διακίνηση ιδεών). Πολλοί υπουργοί πάντως εκφράζουν φόβους ότι αυτή η διάταξη θα οδηγήσει σε μαζικές αποφυλακίσεις, που μπορεί να θεωρηθούν παροχή αμνηστίας·
  •  την πρόβλεψη για την διατήρηση του επωνύμου των γυναικών μετά τον γάμο τους·
  • την διεξαγωγή έρευνας κατά δημοσίων λειτουργών χωρίς την άδεια των προϊσταμένων τους·
  • αλλαγές στο άρθρο 301 του ποινικού κώδικα (περί προσβολής του τουρκισμού) που είχε προτείνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης σε μια προσπάθεια εναρμόνισης με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ