Για τις 3 Δεκεμβρίου προκηρύχθηκαν οι εκλογές στο ΕΜΠ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Για τις 3 Δεκεμβρίου προκηρύχθηκαν οι εκλογές στο ΕΜΠ

Προκηρύχθηκαν οι εκλογές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου για έκτη φορά σήμερα συνεδρίασε το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ιδρύματος έπειτα από πέντε απόπειρες να ορισθεί ημερομηνία τις οποίες είχαν διακόψει βίαιες κινητοποιήσεις φοιτητών ενάντια στην εφαρμογή του νέου Νόμου Πλαισίου.

Τελικά, ύστερα από νέα προσπάθεια που έγινε και σήμερα για να διακοπεί η συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, το όργανο συνεδρίασε σε άλλη αίθουσα και προκήρυξε εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος.

Οι εκλογές θα γίνουν στις 3 Δεκεμβρίου, ενώ εάν η διαδικασία διακοπεί με τη συμβατική μέθοδο της κάλπης, θα επαναληφθεί στις 4 του μήνα. Εάν δεν καρποφορήσουν οι δύο προσπάθειες και κηρυχθούν άγονες οι εκλογές, η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στις 10 Δεκεμβρίου.

Αύριο, Τετάρτη, πρόκειται να διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος και στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Σε περίπτωση αναβολής των εκλογών, αναμένεται επανάληψη των εκλογών την ερχόμενη εβδομάδα με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής ψήφου.

Με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πολυτεχνείο Κρήτης ολοκληρώνονται οι εκλογικές διαδικασίες σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας ώστε τον Ιανουάριο του 2013 να έχουν εκλέξει όλα τα νέα Συμβούλια Διοίκησής τους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ