Ιαπωνία: Προβάδισμα στο Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα δίνουν οι δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιαπωνία: Προβάδισμα στο Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα δίνουν οι δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP), που σήμερα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, διατηρεί σαφές προβάδισμα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου στην Ιαπωνία, σύμφωνα μα τα όσα καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Ακολουθεί το Ιαπωνικό Κόμμα της Αποκατάστασης (JRP) με επικεφαλής έναν πρώην εθνικιστή κυβερνήτη του Τόκιο.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση για την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας Yomiuri. το 25% των ψηφοφόρων θα επιλέξουν το LDP, το οποίο προτείνει επιθετική νομισματική πολιτική και μέτρα για τον τερματισμό του αποπληθωρισμού. Το 14% των ψηφοφόρων προγραμματίζει να ψηφίσει το νέο Ιαπωνικό Κόμμα της Αποκατάστασης, υπό την ηγεσία του 80χρονου Σιντάρο Ισιχάρα και του δημοφιλή δημάρχου της Οσάκα Τόρου Χασιμότο .

Η έως σήμερα κυβερνητική παράταξη του Δημοκρατικού Κόμματος (DPJ), απολαμβάνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την υποστήριξη του 10% του εκλογικού κόμματος.

Στην ίδια δημοσκόπηση πολλοί ψηφοφόροι εκφράζουν δυσαρέσκεια για την ιαπωνική πολιτική, με το 37% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Yomiuri να δηλώνουν αναποφάσιστοι

Οι επερχόμενες εκλογές αναμένεται να εγκαινιάσουν μια περίοδο πολιτικής σύγχυσης λόγω της εμφάνισης νέων κομμάτων, καθώς όποιος κερδίσει θα εξακολουθεί να μη διαθέτει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και θα χρειαστεί τις συνεργασίες.

Δύο άλλες έρευνες της κοινής γνώμης για λογαριασμό της εφημερίδας Asahi και του ειδησεογραφικού πρακτορείου Kyodo, έδειξαν παρόμοια αποτελέσματα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ