Αδύνατον να καταρτίσουν προτάσεις για το σχέδιο «Αθηνά» έως την 1η Δεκεμβρίου τα ΤΕΙ Αθήνας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Αδύνατον να καταρτίσουν προτάσεις για το σχέδιο «Αθηνά» έως την 1η Δεκεμβρίου τα ΤΕΙ Αθήνας

Στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που θέτει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να απαντήσουν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, σχετικά με τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις κ.λπ., σχολών και τμημάτων τους, αναφέρεται ο πρόεδρος τού ΤΕΙ Αθήνας, Δημ. Νίνος, με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει τις θέσεις των Ιδρυμάτων, για το σχέδιο «Αθηνά», να υποβληθούν έως την 1η Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος τού ΤΕΙ Αθήνας, επισημαίνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του: «Θεωρούμε ότι, μέσα σε αυτά τα στενότατα χρονικά περιθώρια, είναι αδύνατον να καταρτισθούν τεκμηριωμένες προτάσεις, οι οποίες θα αφορούν ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως ο εξορθολογισμός τού ακαδημαϊκού χάρτη τής χώρας». Και ο πρόεδρος τού Ιδρύματος συνεχίζει αναφέροντας ότι οι προτάσεις που θα υποβληθούν πρέπει να είναι προϊόν εμπεριστατωμένης μελέτης, για να απηχούν την όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη εικόνα των Ιδρυμάτων».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

1. Για να μπορέσει η Διοίκηση τού Ιδρύματος να σας παρουσιάσει μια πλήρως εμπεριστατωμένη μελέτη, θα πρέπει πρώτα να συγκληθούν όλα τα συλλογικά όργανα λήψης αποφάσεων τού ΤΕΙ Αθήνας, έτσι ώστε οι προτάσεις που θα προκύψουν να απηχούν την όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο Ίδρυμά μας. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατον, όταν τίθεται προθεσμία έως την 1η Δεκεμβρίου 2012.

2. Το ΤΕΙ Αθήνας δε νομιμοποιείται να εκφέρει απόψεις σε σχέση με τα άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, παρά μόνον για τις δικές του ανάγκες, δυνατότητες και προοπτικές.

3. Επιβάλλεται να συγκληθεί άμεσα το Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΤΕ), το οποίο συνιστά το ανώτατο θεσμικό όργανο, με συμμετοχή όλων των Ιδρυμάτων, και έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να εισηγείται επί θεμάτων στρατηγικού σχεδιασμού και χωροταξικής διάρθρωσης των Ιδρυμάτων.

4. Τέλος, το ΤΕΙ Αθήνας εμμένει στις απόψεις του για την υπεράσπιση τού αυτοδιοίκητου των Δημόσιων Ανώτατων Ιδρυμάτων, Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, το οποίο δεν μπορεί να παραβιάζεται από οποιεσδήποτε επιλογές.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ