Αίγυπτος: Νέος Πατριάρχης σήμερα για τους Κόπτες χριστιανούς. Ένα παιδί θα τραβήξει τον κλήρο. - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αίγυπτος: Νέος Πατριάρχης σήμερα για τους Κόπτες χριστιανούς. Ένα παιδί θα τραβήξει τον κλήρο.

Το όνομα του 118ου Πατριάρχη της Ορθόδοξης Κοπτικής εκκλησίας της Αιγύπτου θα γίνει γνωστό σήμερα το μεσημέρι, όταν ένα παιδί θα τραβήξει τον κλήρο με το όνομα ενός από τους τρεις υποψήφιους Ο νέος Πατριάρχης θα διαδεχθεί τον Σενούντα ΙΙΙ, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο μετά τέσσερις τετραετίες στην κεφαλή της μεγαλύτερης χριστιανικής κοινότητας της Μέσης Ανατολής.

Η διαδικασία διαδοχής που ισχύει από το 1957 προβλέπει ένα παιδί ηλικίας 5 ως 8 ετών να διαλέξει με δεμένα τα μάτια ένα από τα τρία χαρτιά στα οποία είναι γραμμένα τα ονόματα των υποψηφίων.

Οι υποψήφιοι προεπιλέγησαν στις 29 Οκτωβρίου από 2.500 μέλη της Κοπτικής Εκκλησίας, κληρικούς και κοσμικούς και είναι ο επίσκοπος του Καΐρου Ραφαήλ (54 ετών), ο 60χρονος επίσκοπος Θεόδωρος της Μπεχέιρα στον Δέλτα του Νείλου και ο 70χρονος μοναχός Ραφαήλ από τη Μονή του Αγίου Μηνά.

Η επιλογή από το παιδί, που αντιπροσωπεύει την θεϊκή βούληση, του επόμενου πατριάρχη θα γίνει στη διάρκεια πολύωρης τελετής στο ναό του Αγίου Μάρκου στο Κάιρο.

Η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ