Νίγηρας: Άγνωστοι απήγαγαν 6 ανθρώπους, ανάμεσά τους 4 εργαζόμενους σε οργανώσεις αρωγής - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νίγηρας: Άγνωστοι απήγαγαν 6 ανθρώπους, ανάμεσά τους 4 εργαζόμενους σε οργανώσεις αρωγής

Ένοπλοι απήγαγαν έξι ανθρώπους, ανάμεσά τους τέσσερις εργαζομένους σε υπηρεσίες αρωγής από το Νίγηρα και το Τσαντ, στην πόλη Ντακόρο στον κεντρικό Νίγηρα κατά την διάρκεια της νύχτας, ανέφεραν σήμερα συγκλίνουσες πηγές.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Νίγηρα είπαν ότι στρατεύματα αναπτύχθηκαν και τους αναζητούν, ενώ αεροσκάφη επιτηρούν κάθε κίνηση στα όρη Άιρ, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να έχουν μεταφερθεί οι όμηροι.

Ένοπλοι που συνδέονται με την πτέρυγα της αλ Κάιντα η οποία δρα στο Σαχέλ και στη Σαχάρα, έχουν προχωρήσει σε απαγωγές στο Νίγηρα κι έχουν μεταφέρει τους ομήρους στο γειτονικό Μαλί στο παρελθόν. Πάντως, συνήθως έχουν στόχο δυτικούς, ώστε να αποσπούν λύτρα.

Οι απαχθέντες εργάζονται σε μια φιλανθρωπική οργάνωση περίθαλψης και βοήθειας στο Νίγηρα, τη BEFEN, και την Alert Sante. Οι δύο οργανώσεις παρέχουν περίθαλψη για την ελονοσία και φροντίζουν υποσιτισμένα παιδιά στην περιοχή.

Τέσσερις από τους εργαζόμενους στις οργανώσεις αυτές είναι υπήκοοι Νίγηρα, ένας είναι υπήκοος του Τσαντ, και ένας είναι οδηγός, υπήκοος επίσης του Νίγηρα.

Σύμφωνα με τον Αμπού Μαχαμάν τοπικό αξιωματούχο στην Ντακόρο, οι ένοπλοι «μιλούσαν αραβικά, ταμασέκ (των Τουαρέγκ) και χάουσα».

Η κατάληψη τεράστιων εκτάσεων στο βόρειο τμήμα του γειτονικού Μαλί δημιούργησε ένα κενό ασφάλειας, δημιουργώντας ένα ασφαλές καταφύγιο για τους ισλαμιστές εξτρεμιστές.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ