Βουλγαρία: Σκεπτικισμός για την αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βουλγαρία: Σκεπτικισμός για την αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος

Σκεπτικισμός επικρατεί μεταξύ της πλειοψηφίας των Βούλγαρων πολιτών σχετικά με τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί την τελευταία πενταετία για την αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος στη χώρα.

Πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Alfa Research δείχνει, ωστόσο, ότι η άποψη ανθρώπων που έχουν έρθει σε επαφή με τις δικαστικές υπηρεσίες και με το σύστημα της δικαιοσύνης εν γένει έχουν πιο θετική άποψη απ' ό,τι το ευρύτερο κοινό.

Σύμφωνα με την Μποριάνα Ντιμίτροβα από την εταιρεία Alfa Research, το μεγαλύτερο πρόβλημα του δικαστικού συστήματος είναι το υπάρχον μοντέλο των εξαρτήσεων στην εξέλιξη της καριέρας όσων απασχολούνται στον τομέα της δικαιοσύνης.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι η αστυνομία, οι υπηρεσίες ερευνών και δίωξης και τα δικαστήρια παραμένουν οι κρατικοί θεσμοί με τη χαμηλότερη κοινωνική στήριξη.

Οι λόγοι που οι πολίτες επικαλούνται για τη μη αποδοχή εκ μέρους τους των θεσμών αυτών είναι η διαφθορά, οι πολιτικές πιέσεις σε διάφορα επίπεδα και η αποτυχημένη πορεία της εκδίκασης ορισμένων σημαντικών υποθέσεων.

Ωστόσο, μεταξύ αυτών που έκαναν χρήση των δικαστικών υπηρεσιών, το 79% θεωρεί πως οι παρεχόμενες υπηρεσίες βελτιώθηκαν και πως το 72% έγιναν ταχύτερες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ