Τις 33.057 έχουν φθάσει οι προσαγωγές από την έναρξη του «Ξένιου Δία» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Τις 33.057 έχουν φθάσει οι προσαγωγές από την έναρξη του «Ξένιου Δία»

Τα αποτελέσματα της χτεσινής επιχείρησης, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξένιος Ζευς», που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, δόθηκαν στην δημοσιότητα απο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 339 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα, ενώ οι προσαγωγές αλλοδαπών ανήλθαν στα 1.537 άτομα.

Επίσης, διενεργήθηκαν 11 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 23 εκδιδόμενες γυναίκες σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις και συνελήφθησαν 8 γυναίκες (6 αλλοδαπές και 2 Ελληνίδες), που κατηγορούνται για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρχή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα πρόσωπα.

Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», έχουν συλληφθεί 2.980 παράνομοι αλλοδαποί, ενώ οι προσαγωγές έχουν φτάσει τις 33.057.

Ακόμα, συνελήφθησαν 15 άτομα (αλλοδαποί και Έλληνες) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων στα φανάρια, καθώς και για πολεοδομικές παραβάσεις.

Τέλος, διενεργήθηκαν 273 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Από την οικονομική Αστυνομία, εντοπίστηκαν 4 αποθήκες με πάνω 3 εκατομμύρια προϊόντα και είδη παρεμπορίου και δύο παράνομα καζίνο, ενώ ελέγχθηκαν 131 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών και βεβαιώθηκαν 66 φορολογικές παραβάσεις.

Επιπλέον, ελέγχθηκαν 51 οίκοι ανοχής, δύο ξενοδοχεία και συνελήφθησαν 108 άτομα για παραβάσεις περί ηθών, και κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 56 αλλοδαπές, ενώ προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 907 εκδιδόμενες γυναίκες, 10 απο τις οποίες βρέθηκαν θετικές στο ιό του AIDS.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ