Τον Οκτώβριο του 2013 θα εκδικασθεί η μήνυση του Μπερνάρ Αρνό εναντίον της Liberation - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τον Οκτώβριο του 2013 θα εκδικασθεί η μήνυση του Μπερνάρ Αρνό εναντίον της Liberation

Δικαστήριο των Παρισίων όρισε για την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2013 τη δικάσιμο της μήνυσης που άσκησε κατά της εφημερίδας Libération ο ιδιοκτήτης του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH Μπερνάρ Αρνό για τον υβριστικό πρωτοσέλιδο τίτλο της «Ξεκουμπίσου, πλούσιε μαλ. . .», με τον οποίο τον κατακεραύνωνε για την απόφασή του να πάρει τη βελγική υπηκοότητα προκειμένου να αποφύγει τη φορολόγησή του με συντελεστή 75% για τα έσοδά του πάνω από το 1 εκατ. ευρώ.

Ο επικεφαλής του γαλλικού επιχειρηματικού ομίλου μήνυσε την εφημερίδα για δημόσια δυσφήμιση, καταγγέλλοντας την «ακραία χυδαιότητα και βιαιότητα του τίτλου της 10ης Σεπτεμβρίου 2012», όπως τονίζεται από το γραφείο Τύπου του.

Στην πρώτη σελίδα της Λιμπερασιόν υπήρχε μία φωτογραφία του δισεκατομμυριούχου, χαμογελαστού, με μια αποσκευή στο χέρι, κάτω από τον τίτλο αυτό, που παρέπεμπε στην --περιλάλητη στη Γαλλία-- φράση «φαψ » που είχε εκστομίσει ο τέως πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί το 2008 σε κάποιον που είχε αρνηθεί να του σφίξει το χέρι στη διάρκεια της Γεωργικής Έκθεσης στο Παρίσι.

Ο Αρνό, ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γαλλία, είχε δηλώσει το επόμενο Σαββατοκύριακο πως «είναι και παραμένει φορολογικός υπήκοος της Γαλλίας».

Την επομένη η Λιμπερασιόν είχε απαντήσει με άλλο πρωτοσέλιδο, με τον τίτλο «Μπερνάρ, εάν επιστρέψεις τα ακυρώνω όλα!»--κάνοντας άλλη μία ειρωνική αναφορά σε μια φράση του Σαρκοζί, ο οποίος φέρεται να είχε στείλει από το κινητό του στην πρώην σύζυγό του Σεσιλιά, λίγο πριν το γάμο του με την Κάρλα Μπρούνι, το μήνυμα «εάν επιστρέψεις, τα ακυρώνω όλα».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ