Κόσοβο: Η Πρίστινα ξεκίνησε συνομιλίες εμπορικής συμφωνίας με την Άγκυρα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κόσοβο: Η Πρίστινα ξεκίνησε συνομιλίες εμπορικής συμφωνίας με την Άγκυρα

Το Κόσοβο επιδιώκει την επίτευξη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την Τουρκία, αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ στην Πρίστινα. Η έναρξη των σχετικών διαπραγματεύσεων συμφωνήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου, στην Άγκυρα, κατά τη συνάντηση της υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας του Κοσόβου Μιμόζα Κουσάρι - Λίλα με τον Τούρκο υπουργό Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν.

Σε δηλώσεις της στον Τύπο, η υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας του Κοσόβου ανέφερε ότι επιδίωξη της Πρίστινας είναι να αυξηθούν οι εξαγωγές προς την τουρκική αγορά, ενώ παράλληλα να μην πληγούν διάφοροι τομείς της οικονομίας του Κοσόβου από τις εισαγωγές τουρκικών προϊόντων.

Η τουρκική πλευρά, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην Πρίστινα, είναι διατεθειμένη να ικανοποιήσει τα αιτήματα του Κοσόβου για την προστασία κάποιων τομέων της οικονομίας.

Οι εισαγωγές τουρκικών προϊόντων στο Κόσοβο το 2011 ανήλθαν σε 265,9 εκατομμύρια δολάρια σημειώνοντας πτώση 9,6% σε σχέση με το 2010.

Από την άλλη πλευρά, οι εξαγωγές προς την Τουρκία ήταν αξίας 10,1 εκατομμυρίων δολαρίων και σε σχέση με το 2010 σημείωσαν πτώση σε ποσοστό 25,7%.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ