Αυστραλία: Διαψεύδει τις προσδοκίες των Εργατικών για άνοδο του κόμματος, νέα δημοσκόπηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διέψευσε τις προσδοκίες των αξιωματούχων του Εργατικού Κόμματος, που πίστευαν ότι πέρασαν τα χειρότερα, μία νέα δημοσκόπηση του οργανισμού Newspoll για λογαριασμό της εφημερίδας «The Australian», η οποία δείχνει ότι η δημοτικότητα του Εργατικού Κόμματος πήρε και πάλι την κάτω βόλτα.

Το ίδιο συνέβη -για πρώτη φορά την τελευταία τριετία- και για το κόμμα των Πράσινων που έχασε το τελευταίο δεκαπενθήμερο τρεις ποσοστιαίες μονάδες, για να φτάσει η δύναμή του σε σταυρούς πρώτης προτίμησης στο 8%.

Παρά τις προσπάθειες της πρωθυπουργού Τζούλιας Γκίλαρντ, να επιστρέψει σε θέματα που αφορούν τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος, η δημοτικότητα των Εργατικών υποχώρησε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν το Εργατικό Κόμμα να συγκεντρώνει το 33% των ψήφων σε σταυρούς πρώτης προτίμησης, σε σχέση με το 35% στην τελευταία δημοσκόπηση. Αντίθετα, κατά μία ποσοστιαία μονάδα αυξήθηκε η δύναμη των συντηρητικών κομμάτων του Συνασπισμού, παρά το γεγονός ότι μειώθηκε η δημοτικότητα του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Τόνι 'Αμποτ.

Ο Συνασπισμός έλαβε το 46% των ψήφων, σε σχέση με 45% που είχε πριν δύο εβδομάδες.

Μετά την καταμέτρηση των σταυρών δεύτερης προτίμησης, ο Συνασπισμός προηγείται του Εργατικού Κόμματος κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες συγκεντρώνοντας το 55% των ψήφων, έναντι 45% των Εργατικών.

Κατά μία ποσοστιαία μονάδα αυξήθηκε η δημοτικότητα της πρωθυπουργού Τζούλιας Γκίλαρντ, ενώ αμετάβλητη έμεινε η δημοτικότητα του αρχηγού της αντιπολίτευσης.

Στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για την πρωθυπουργία, η Τζούλια Γκίλαρντ έλαβε το 39% των προτιμήσεων και ο Τόνι 'Αμποτ το 38%.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ