ΗΠΑ: Η τράπεζα Wells Fargo & Co κατέβαλε πρόστιμο 6,5 εκατ. δολάρια - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Η τράπεζα Wells Fargo & Co κατέβαλε πρόστιμο 6,5 εκατ. δολάρια

Η τράπεζα Wells Fargo & Co συμφώνησε να καταβάλλει πάνω από 6,5 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει αγωγές σε βάρος της διότι διέθετε περίπλοκα επενδυτικά πακέτα βασισμένα σε υποθήκες ακινήτων σε δήμους, μη κερδοσκοπικούς φορείς και άλλους στην διάρκεια της οικονομικής κρίσης, χωρίς να αποκαλύπτει πλήρως τους κινδύνους των τοποθετήσεων του είδους αυτού.

Η υπόθεση εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών από μέρους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) γα να λογοδοτήσουν οι τράπεζες για ενέργειες τους στην διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Η SEC ανέφερε ότι η αρμόδια διεύθυνση της τράπεζας, που εδρεύει στην Μινεάπολις, συμφώνησε να καταβάλει για να κλείσει η υπόθεση πρόστιμο 6,5 εκατ. δολαρίων, χωρίς να παραδεχθεί ή να διαψεύσει τις κατηγορίες. Το ποσό θα διατεθεί σε ένα ειδικό ταμείο για την μερική αποζημίωση των επενδυτών που υπέστησαν μεγάλες ζημίες.

Οι αγωγές αφορούσαν ενέργειες της Γουέλς Φάργκο από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο του 2007.

Πέραν της ίδιας της τράπεζας η SEC δίωκε για το ρόλο του στην υπόθεση έναν πρώην αντιπρόεδρό της, τον Σον Πάτρικ Μακμέρτρι, που συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο 25.000 δολαρίων, χωρίς να παραδεχθεί ή να διαψεύσει τις σε βάρος του κατηγορίες. Παράλληλα υποχρεούται να παραμείνει εκτός του χρηματοοικονομικού τομέα για έξι μήνες.

«Είμαστε ευτυχείς που ξεπεράσαμε το ζήτημα αυτό», δήλωσε η εκπρόσωπος της Γουέλς Φάργκο, Ελίζ Γουίλκινσον, τονίζοντας ότι η υπόθεση εκτυλίχθηκε «πριν από πέντε χρόνια», και πως η εταιρεία «αναδομήθηκε πλήρως μετά την συγχώνευσή της με την Wachovia».

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ