Συνάντηση του περιφερειάρχη Κρήτης με τον Αμερικανό πρεσβευτή για τουρισμό, εξαγωγές και επενδύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η προώθηση και ανάπτυξη του τουρισμού, η αύξηση των εξαγωγών των ποιοτικών ντόπιων προϊόντων στις ΗΠΑ, αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν για επενδύσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, ο οποίος επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε στον Αμερικανό διπλωμάτη πως θα πρέπει να ενδυναμωθεί ο εισερχόμενος τουρισμός από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και την Κρήτη, αλλά και να προωθηθούν τα αγροτικά προϊόντα στην αμερικανική αγορά, για να γίνει ακόμα περισσότερο γνωστή η μοναδική στον κόσμο κρητική διατροφή.

Επίσης ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Κρήτη, και κάλεσε τις αμερικανικές εταιρείες κρουαζιέρας να εντάξουν στα δρομολόγιά τους τα λιμάνια του νησιού, ή να αποτελέσουν ακόμα και «Home Port» για αυτές.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρεσβευτής αναγνώρισε ότι η Ελλάδα και η Κρήτη προσφέρονται για διακοπές όλο τον χρόνο, εξήρε τη φιλοξενία, τις ομορφιές, τον πολιτισμό και την ιστορία του νησιού, ενώ αναφέρθηκε και στις αναπτυξιακές- επενδυτικές δυνατότητες που υπάρχουν.

Τέλος, οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν την εξέλιξη της οικονομικής ύφεσης στην Ευρώπη, και ειδικότερα στον ευρωπαϊκό νότο. Ο κ. Σμιθ επανέλαβε τη θέση της αμερικανικής κυβέρνησης και του Προέδρου Ομπάμα, ότι θα πρέπει να στηριχθούν οι χώρες της ΕΕ, και ειδικότερα η Ελλάδα, ώστε να ξεπεράσουν τις συνέπειες τις οικονομικής κρίσης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ