Ισημερινός: Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γκιγέρμο Λάσο θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ισημερινός: Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γκιγέρμο Λάσο θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία

Ένας πρώην υπουργός Οικονομίας του Ισημερινού, ο Γκιγέρμο Λάσο, ανακοίνωσε επισήμως ότι κατεβαίνει ως υποψήφιος της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου 2013, μια ψηφοφορία το μεγάλο φαβορί της οποίας θεωρείται ο σημερινός αρχηγός του κράτους Ραφαέλ Κορέα.

"Θέλω να υπηρετήσω τον Ισημερινό στην πρώτη γραμμή, με τη μεγαλύτερη δέσμευση. Και θα το κάνω με όλες τις δυνάμεις μου", δήλωσε ο Λάσο ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του στο Γκουαγιακίλ (νοτιοδυτικός Ισημερινός), προπύργιο της αντιπολίτευσης και οικονομικό πνεύμονα της χώρας.

Πρώην διευθυντής της Τράπεζας του Γκουαγακίλ, ο 56χρονος Λάσο διετέλεσε κυβερνήτης της επαρχίας Γκουάγιας το 1998 και 1999, στη συνέχεια υπουργός Οικονομίας επί προεδρίας του Χαμίλ Μαχουάντ, ο οποίος ανατράπηκε το 2000 στη διάρκεια μιας σοβαρής τραπεζικής κρίσης που οδήγησε την οικονομία του Ισημερινού να υιοθετήσει το δολάριο.

«Ουδείς είναι ανίκητος», τόνισε ο Λάσο υπαινισσόμενος τη μεγάλη δημοτικότητα του απερχόμενου προέδρου, ενός αριστερού ηγέτη με συγκρουσιακές σχέσεις με τις ΗΠΑ, ο οποίος βρίσκεται από το 2007 επικεφαλής αυτής της χώρας των 14 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο Κορέα χαρακτήρισε πρόσφατα "πιθανή" την υποψηφιότητά του για μια νεά τετραετή θητεία, την τελευταία που του επιτρέπει το σημερινό σύνταγμα.

Εκτός από τον Λάσο, άλλοι αντιπολιτευόμενοι έχουν ήδη εκφράσει τις φιλοδοξίες τους, μεταξύ των οποίων ο πρώην αρχηγός του κράτους Λούτσιο Γκουτιέρες (2003-2005), ο μεγιστάνας της μπανάνας Άλβαρο Νομπόα, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας, ακόμη και ο ίδιος ο αδελφός του προέδρου, ο επιχειρηματίας Φαμπρίτσιο Κορέα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ