Μιανμάρ: «Διαφάνεια» στις επενδύσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου ζητεί η Αούνγκ Σαν Σου Κι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μιανμάρ: «Διαφάνεια» στις επενδύσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου ζητεί η Αούνγκ Σαν Σου Κι

'Εκκληση για «διαφάνεια» στις επενδύσεις στον τομέα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου μετά τη χαλάρωση των αμερικανικών κυρώσεων, η οποία επιτρέπει εφεξής τις επενδύσεις αυτές, απηύθυνε σήμερα η ηγέτις της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κίι.

Η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα θα επιτρέψει κυρίως στις αμερικανικές επιχειρήσεις, με την προϋπόθεση ότι θα ενημερώνουν το υπουργείο Εξωτερικών, να επενδύσουν στους υδρογονάνθρακες με την δημόσια εταιρεία Myanma Oil and Gaz Enterprise (MOGE).

Τον περασμένο μήνα, στη διάρκεια περιοδείας της στην Ευρώπη, η Σου Κι προειδοποίησε τις ξένες χώρες να ζητήσουν από την MOGE να επιδείξει διαφάνεια.

Ο εκπρόσωπος της Σου Κι χαιρέτισε από την πλευρά του την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Πιστεύω ότι έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν», δήλωσε ο Νιάν Γουιν, τονίζοντας ότι ο Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία δεν ήταν ποτέ κατά των επενδύσεων «εάν αυτές είναι διαφανείς».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ