Αυστραλία: Παραμένει σε χαμηλά ποσοστά η δημοτικότητα των Εργατικών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: Παραμένει σε χαμηλά ποσοστά η δημοτικότητα των Εργατικών

Δεν λέει να ανακάμψει η δημοτικότητα της Εργατικής κυβέρνησης μειοψηφίας στην Αυστραλία. Δύο χρόνια μετά την ανατροπή του Κέβιν Ραντ η κυβέρνηση της Τζούλια Γκίλαρντ εξακολουθεί να πληρώνει το τίμημα της ανατροπής του πρώτου πρωθυπουργού της χώρας, πριν ολοκληρώσει την πρώτη θητεία του.

Η τελευταία δημοσκόπηση της Newspoll για την εφημερίδα «The Australian» καταγράφει νέα πτώση της ψήφου του Εργατικού Κόμματος στην πρώτη κατανομή και αύξηση του ποσοστού των ψηφοφόρων, που αποδοκιμάζουν το έργο της πρωθυπουργού.

Η ψήφος του Εργατικού Κόμματος στην πρώτη κατανομή έπεσε μία μονάδα, στο 30%, οκτώ ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από το ποσοστό που είχαν λάβει οι Εργατικοί στις εθνικές εκλογές του 2010. Αντίθετα, η ψήφος του Συνασπισμού Φιλελευθέρων-Εθνικών ανέβηκε δύο μονάδες, στο 46%, ενώ η ψήφος των Πρασίνων και των ανεξάρτητων παρέμεινε σταθερή στο 12%.

Ο Συνασπισμός προηγείται σταθερά και στη δεύτερη κατανομή. Μετά τη διανομή των δεύτερων προτιμήσεων των άλλων πολιτικών κομμάτων ο Συνασπισμός λαμβάνει 55% των ψήφων έναντι 45% του Εργατικού Κόμματος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ