Τουρκία: Η κυβέρνηση υποχωρεί στο θέμα των αμβλώσεων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τουρκία: Η κυβέρνηση υποχωρεί στο θέμα των αμβλώσεων

Η συντηρητική κυβερνηση της Τουρκίας υποχώρησε στις προθέσεις της να περιορίσει το δικαίωμα των αμβλώσεων γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη χώρα, ανακοίνωσε κοινοβουλευτική πηγή.

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κατέθεσε αργά χθες το βράδυ νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο με το οποίο περιορίζονται δραστικά οι επεμβάσεις καισαρικής τομής ένας στους δύο τοκετούς στην Τουρκία γινεται με αυτόν τον τρόπο και επιτρέπονται μόνο σε «ακραίες ιατρικές περιπτώσεις», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

«Δεν υπάρχουν αναφορές στο κείμενο για τις αμβλώσεις, που δείχνει ότι η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω», πρόσθεσε ο αξιωματούχος αυτός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα πως η άμβλωση ισοδυναμεί με δολοφονία και είχε επικρίνει τον αυξημένο αριθμό καισαρικών κατηγορώντας τους μαιευτήρες ότι το κάνουν για να αυξάνουν την αμοιβή τους, αλλά και γιατί τους είναι πιο εύκολο.

Το κυβερνών κόμμα είχε ανακοινώσει πως θα προχωρήσει στην αναθεώρηση του νόμου για την εκούσια διακοπή κύησης, μειώνοντας στις έξι ή τέσσερις τις εβδομάδες εγκυμοσύνης την περίοδο που η άμβλωση είναι νόμιμη.

Στην Τουρκία από το 1983 οι αμβλώσεις είναι νόμιμες μέχρι τη δέκατη εβδομάδα της κύησης. Από το 1965 οι αμβλώσεις επιτρέπονται όταν συντρέχουν σοβαροί ιατρικοί λόγοι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ