Λονδίνο: Πολιτικό άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στη Βρετανία ζήτησε ο Τζούλιαν Ασάνζ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Λονδίνο: Πολιτικό άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στη Βρετανία ζήτησε ο Τζούλιαν Ασάνζ

Η δικαστική διαμάχη σχετικά με την έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ πήρε την Τετάρτη μια νέα τροπή, αφού ο ιδρυτής των WikiLeaks κατέθεσε αίτηση για πολιτικό άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας είχε απορρίψει, την προηγούμενη εβδομάδα, την έφεση που είχε ασκήσει ο Ασάνζ κατά της έκδοσής του στη Σουηδία, για τις κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Την άφιξή του στην πρεσβεία επιβεβαίωσε ο επικεφαλής διπλωματίας του Ισημερινού στο Κίτο, Ρικάρδο Πατίνιο.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία, η απόφαση του Ασάνζ να καταφύγει στην πρεσβεία αποτελεί παραβίαση των όρων της εγγύησής του, που σημαίνει ότι αν επιχειρήσει να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις θα συλληφθεί.

Ο ιδρυτής των WikiLeaks αναζητείται από τις σουηδικές αρχές προκειμένου να ξεκινήσει ανακριτική διαδικασία για τις κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης που κατατέθεσαν εναντίον του δύο γυναίκες. Από την πλευρά του ο Ασάνζ αρνείται τις κατηγορίες με τον ισχυρισμό ότι οι συγκεκριμένες γυναίκες είναι πολιτικώς υποκινούμενες.

(AΠE-MΠE)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ