Αλληλέγγυοι οι Κύπριοι δημοσιογράφοι στους φυλακισμένους Τούρκους συναδέλφους τους - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αλληλέγγυοι οι Κύπριοι δημοσιογράφοι στους φυλακισμένους Τούρκους συναδέλφους τους

Την ειλικρινή συμπάθειά της και αλληλεγγύη προς τους φυλακισμένους Τούρκους δημοσιογράφους, τόνισε η εκπρόσωπος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) Ανδρούλα Γεωργιάδου στην Ετήσια Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, οι εργασίες της οποίας έγιναν στο Μπέργκαμο της Ιταλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΚ, η κ. Γεωργιάδου τόνισε ότι η «ίδια πολιτικοστρατιωτική εξουσία που διώκει τους δημοσιογράφους στην Τουρκία, εξακολουθεί να κρατά υπό κατοχή την Κύπρο, παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα του κυπριακού λαού».

Σε διακήρυξη που ενέκρινε η Ετήσια Συνέλευση, τονίζεται ότι η Τουρκία, έχοντας στη φυλακή πάνω από εκατό δημοσιογράφους, βρίσκεται πρώτη στον κατάλογο των χωρών όσον αφορά τις διώξεις δημοσιογράφων και περιφρόνησης της ελευθεροτυπίας. Η διακήρυξη καλεί την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων να συνεχίσει την εκστρατεία της υπέρ της απελευθέρωσης όλων των κρατουμένων Τούρκων δημοσιογράφων.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ