Παγκόσμια Τράπεζα:Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν «πολύ λίγα, πολύ αργά» για την κρίση χρέους - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Παγκόσμια Τράπεζα:Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν «πολύ λίγα, πολύ αργά» για την κρίση χρέους

«Πολύ λίγα, πολύ αργά» είναι όσα έπραξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την κρίση χρέους, την ώρα που η μεν Ευρώπη κινδυνεύει να απολέσει ένα μερίδιο της παγκόσμιας επιρροής της, οι δε αναπτυσσόμενες οικονομίες του πλανήτη να υποστούν τις επιπτώσεις από το κλίμα της αβεβαιότητας στις διεθνείς χρηματαγορές, εκτίμησε μιλώντας σήμερα -από κοινού στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" και στη βρετανική εφημερίδα "Observer"- ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ.

Ο αξιωματούχος τόνισε στις δηλώσεις του ότι «οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δρουν με καθυστέρηση μιας μέρας και υπόσχονται ένα ευρώ λιγότερο, αγοράζουν απλά χρόνο και μόνον όταν στενεύουν τα περιθώρια αποδεσμεύουν ρευστότητα».

Επίσης, ο κ. Ζέλικ έκρινε ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας απ' την ευρωζώνη «πρόκειται να έχει τεράστιες επιπτώσεις» αλλά και ότι «δεν θα πρέπει η Ευρώπη να επιτρέψει να είναι ο όμηρος της Αθήνας». «Το αίσθημα της αβεβαιότητας δεν θα πρέπει να οδηγήσει την Ευρώπη να δώσει στην Ελλάδα ό,τι θελήσει η ελληνική κυβέρνηση. Αν η ελληνική ηγεσία απειλεί να φύγει απ' την ευρωζώνη, τότε η υπόλοιπη Ευρώπη θα πρέπει να ετοιμάσει τον μηχανισμό, που θα την προστατεύσει απ' αυτό» δήλωσε ο ίδιος.

Την πρώτη Ιουλίου ο κ. Ζέλικ θα εγκαταλείψει την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Αυτή θα διευθύνεται μετά την αποχώρηση του κ. Ζέλικ από τον κ. Τζιμ Γιόνγκ Κιμ, τον οποίο πρότεινε για την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ