Σερβία: Η τελετή ανάληψης καθηκόντων του Νίκολιτς πραγματοποιείται στο Βελιγράδι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Η τελετή ανάληψης καθηκόντων του Νίκολιτς πραγματοποιείται στο Βελιγράδι

Η επίσημη τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου προέδρου της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς πραγματοποιείται σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο στο Βελιγράδι σε κλίμα ανάμεικτων αντιδράσεων για την άνοδό του στην αρχηγία του κράτους, τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές.

Έτσι, από τους προσκεκλημένους αξιωματούχους, δεν θα παραστούν οι πρόεδροι των γειτονικών χωρών, εκτός από τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς και τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ.

Όπως έχει αναγγελθεί, στην τελετή θα παραστεί ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, ο οποίος θα έχει προηγουμένως διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας.

Στην τελετή αναμένονται εκπρόσωποι σχεδόν όλων των χωρών με τις οποίες η Σερβία έχει διμερείς σχέσεις και ο κ. Νίκολιτς στη συνέχεια θα έχει σειρά επαφών με τους αξιωματούχους από το εξωτερικό, δήλωσε ο Μάρκο Τζούριτς, από το γραφείο της προεδρίας στης Σερβίας.

Τους προσκεκλημένους θα υποδεχθούν μέλη του Πολιτιστικού Καλλιτεχνικού Συλλόγου «Γκράντιμιρ» ντυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές της Σερβίας, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής από τα χρόνια του Μεσαίωνα έως σήμερα.

Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς ορκίστηκε στις 31 Μαϊου ενώπιον της Σερβικής Βουλής και την ίδια μέρα ανέλαβε καθήκοντα προέδρου Σερβίας.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ