ΓΣΕΒΕΕ: Η ελληνική αγορά δουλεύει όπως δούλευαν πριν από 20 χρόνια οι σοβιετικές χώρες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

ΓΣΕΒΕΕ: Η ελληνική αγορά δουλεύει όπως δούλευαν πριν από 20 χρόνια οι σοβιετικές χώρες

«Στην αγορά συμβαίνει σήμερα ότι ακριβώς συνέβαινε πριν από είκοσι χρόνια με τις πρώην σοβιετικές χώρες όπου ζήταγαν να στείλεις πρώτα τα λεφτά για να πάρεις το εμπόρευμα», δηλώνει ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος Δημήτρης Ασημακόπουλος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ «εδώ και τρεις- τέσσερις μήνες η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια και κυρίως η συζήτηση περί δραχμής, όχι τόσο από κύκλους εσωτερικούς, αλλά κυρίως από διάφορους παράγοντες του εξωτερικού, έχουν αφενός μεν νεκρώσει την κάθε επιχειρηματική και επενδυτική δραστηριότητα. Θεωρούν όλοι ότι το ευρώ που έχουν στα χέρια τους είναι σκληρό νόμισμα, το φυλάνε, δεν θέλουνε να το ξοδέψουν είτε αυτοί είναι επιχειρηματίες είτε είναι καταναλωτές και μόνο αυτή την ψυχολογία βαθαίνει ακόμη πιο πολύ η ύφεση».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εκτός από το πολιτικό σκηνικό, η έλλειψη ρευστού, καθώς οι πόρτες των τραπεζών μένουν κλειστές για τους επιχειρηματίες, είναι ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που εμποδίζει την επιχειρηματικότητα. «Προς το παρόν μιλάμε για το απόλυτο αδιέξοδο και ο κόσμος δεν ξέρει πως να αντιδράσει» κατέληξε ο κ. Ασημακόπουλος.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ