Μουρσί και Σαφίκ στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών της Αιγύπτου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μουρσί και Σαφίκ στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών της Αιγύπτου

Ο υποψήφιος των Αδελφών Μουσουλμάνων στις πρώτες ελεύθερες προεδρικές εκλογές της Αιγύπτου θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον τελευταίο πρωθυπουργό του καθεστώτος Μουμπάρακ, δήλωσε αξιωματούχος της αδελφότητας.

«Είναι ξεκάθαρο ότι στις επαναληπτικές εκλογές υποψήφιοι θα είναι ο Μοχάμεντ Μουρσί και ο Αχμεντ Σαφίκ», επισήμανε ο ίδιος αξιωματούχος και πρόσθεσε πως το εκτελεστικό όργανο της αδελφότητας θα συνεδριάσει για να καθορίσει την στρατηγική της προεκλογικής εκστρατείας για τον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Ιουνίου.

Ο νέος πρόεδρος της Αιγύπτου θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Ιουλίου.

Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, όμως εκπρόσωποι των υποψηφίων έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν την καταμέτρηση των ψήφων.

Ο εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων διευκρίνισε πως με καταμετρημένες τις ψήφους σε 12.800 από τα 13.100 εκλογικά τμήματα, ο Μουρσί συγκεντρώνει ποσοστό 25% έναντι 23% του Σαφίκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ