Σερβία: Μικρή η συμμετοχή στο β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Μικρή η συμμετοχή στο β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών

Μικρή συμμετοχή καταγράφεται στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα στη Σερβία.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική εφορευτική επιτροπή μέχρι τις 14:00 τοπική ώρα ψήφισε το 23,19% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Σε σχέση με τον πρώτο γύρο, πριν από δύο εβδομάδες, η συμμετοχή είναι μειωμένη κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες. Ιδιαίτερα προβλήματα στην εκλογική διαδικασία δεν αναφέρθηκαν ενώ, και στο Κόσοβο όπου ψηφίζει ο σερβικός πληθυσμός όλα εξελίσσονται ομαλά., Σε

Στις σημερινές προεδρικές εκλογές την ψήφο 6,7 εκατομμυρίων ψηφοφόρων διεκδικούν ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μπόρις Τάντιτς και ο υποψήφιος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Οι δύο αυτοί υποψήφιοι κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις στον πρώτο γύρο λαμβάνοντας : ο μεν Τάντιτς το 25,31% των ψήφων ο δε Νίκολιτς το 25,05%.

Στις σημερινές εκλογές την υποστήριξη τους στον κ. Τάντιτς ανοιχτά δήλωσαν οι σοσιαλιστές του Ίβιτσα Ντάτσιτς (SPS), το Φιλελεύθερο Δημοκρταικό Κόμμα (LDP ), η πολιτική παράταξη Ενωμένες Περιφέρειες Σερβίας (URS), όπως επίσης και τα κόμματα των μειονοτήτων.

Τον Τόμισλαβ Νίκολιτς υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Βόισλαβ Κοστούνιτσα το κόμμα του οποίου ( DSS) στις βουλευτικές εκλογές, πριν από δύο εβδομάδες, ήρθε τέταρτο λαμβάνοντας το 7% των ψήφων.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 20:00 τοπική ώρα και τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα, υπό τη μορφή εκτίμησης ψήφου, θα γίνουν γνωστά περίπου μία ώρα αργότερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ