Συρία: Άλλοι 5 άμαχοι νεκροί απο πυρά του Συριακού Καθεστώτος - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Άλλοι 5 άμαχοι νεκροί απο πυρά του Συριακού Καθεστώτος

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά σύρων στρατιωτών σε καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων κατά τη διάρκεια εφόδων του συριακού στρατού στην επαρχία Ντεράα της νότιας Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, οι κυβερνητικές δυνάμεις έπληξαν με βαρέα πολυβόλα τον καταυλισμό αυτό σκοτώνοντας τέσσερις ενήλικες και ένα παιδί.

Η Ντεράα υπήρξε τους τελευταίους μήνες κέντρο συγκρούσεων μεταξύ του στρατού και της αντιπολίτευσης

Στην περιοχή Μλεϊχα αλ-Ατς της ίδιας επαρχίας, ένας νεαρός άνδρας σκοτώθηκε από πυρά των δυνάμεων του καθεστώτος στη διάρκεια εφόδων και συλλήψεων. 'Εξι άνδρες συνελήφθησαν.

Στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, η πόλη Χαν Σεϊχούν αποτέλεσε σήμερα στόχο του βαρέος πυροβολικού των δυνάμεων του καθεστώτος.

Σ' αυτήν την πόλη δέχθηκε χθες επίθεση αυτοκινητοπομπή με τους παρατηρητές του ΟΗΕ κοντά σε σημείο όπου γινόταν κηδεία, η οποία επίσης αποτέλεσε στόχο επιδρομής των κυβερνητικών δυνάμεων, κατά την οποία σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι, πρόσθεσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έκανε λόγο για "σφαγή".

Η συριακή αντιπολίτευση κατηγόρησε το καθεστώς για την επίθεση εναντίον των παρατηρητών του ΟΗΕ.

Χθες, τουλάχιστον 64 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους πολίτες, σκοτώθηκαν σ΄ολόκληρη τη χώρα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ