Ιρλανδία: Αυξάνεται η υποστήριξη στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιρλανδία: Αυξάνεται η υποστήριξη στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο

Η υποστήριξη των Ιρλανδών στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεγάλωσε ενόψει του δημοψηφίσματος της 31ης Μαΐου,σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, μία ημέρα αφού οι οικονομολόγοι προειδοποίησαν ότι ένα «όχι» των Ιρλανδών θα πλήξει τις πιθανότητες του Δουβλίνου να επιστρέψει στις αγορές του χρόνου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για λογαριασμό της Sunday Business Post που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Red C, το 53% των Ιρλανδών είναι πιθανό να ψηφίσει υπέρ του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, αύξηση έξι ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με μια δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου πριν δύο εβδομάδες.
Το 31% των ψηφοφόρων αντιτίθεται στο Σύμφωνο, μείωση τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων, ενώ το 16% δηλώνει ακόμη αναποφάσιστο.

Σύμφωνα με μια άλλη δημοσκόπηση, η δημοτικότητα του κεντροδεξιού κόμματος του πρωθυπουργού Έντα Κένι, Fine Gael, έπεσε τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο 29%, ενώ η δημοτικότητα του άλλου εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού, του Εργατικού Κόμματος, μειώθηκε κατά μία μονάδα στο 13% για τέταρτη συνεχόμενη δημοσκόπηση.
Αντίθετα η υποστήριξη προς το Sinn Fein αυξήθηκε ξανά και έφτασε σε ποσοστό ρεκόρ 21% χάρη στη στάση του εναντίον του προγράμματος λιτότητας, γεγονός που το καθιστά το δεύτερο δημοφιλέστερο πολιτικό κόμμα στη χώρα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ