Ινδονησία: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του εξαφανισμένου αεροσκάφους Σουχόι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ινδονησία: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του εξαφανισμένου αεροσκάφους Σουχόι

Τα συντρίμμια του Superjet 100 κατασκευασμένο απο τον ρωσικό όμιλο Σουχόι και το οποίο μετέφερε περίπου 50 άτομα, εντοπίστηκαν σε ορεινή περιοχή νότια της Τζακάρτα, δήλωσε εκπρόσωπος του ινονησιακού στρατού, ενώ σύμφωνα με την ινδονησιακή εταιρεία που εκπροσωπεί τη Σουχόι, δεν υπάρχουν επιζώντες.

«Δεν έχουμε βρει επιζώντες", δήλωσε στον ινδονησιακό σταθμό Metro TV ο εκπρόσωπος της ομάδας έρευνας και διάσωσης Γκαγκάχ Πρακόσο, ενω όπως είπε ο ίδιος, στον τόπο της συντριβής βρέθηκαν πτώματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας Σουχόι Βλαντίμιρ Πρισιαζνιούκ, οκτώ Ρώσοι υπήκοοι, ένας Γάλλος, ένας Αμερικανός, δύο Ιταλίδες και 33 Ινδονήσιοι επέβαιναν στο αεροπλάνο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax

Το ελικόπτερο Super Puma που έστειλε ο ινδονησιακός στρατός εντόπισε το αεροσκάφος στο χείλος ενός γκρεμού βάθους 1.650 μέτρων στο βουνό Σαλάκ.

Το αεροσκάφος είχε εξαφανισθεί χθές από τις οθόνες των ραντάρ, κατά τη διάρκεια πτήσης επίδειξης, στην οποία έχασε απότομα ύψος , πέφτωντας απο τα 10.000 πόδια στα 6.000 πόδια.

Το αεροσκάφος μετέφερε ινδονήσιους επιχειρηματίες, αξιωματούχους της ρωσικής πρεσβείας και δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Σολόντοφ ακόλουθο Τύπου της ρωσικής πρεσβείας, οχτώ ρώσοι επέβαιναν σ΄αυτό, μεταξύ των οποίων ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης καθώς και τεχνικοί.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν οχτώ μέλη του πληρώματος και 42 προσκεκλημένοι, σύμφωνα με στοιχεία από τη ρωσική πρεσβεία.

Το αεροσκάφος πραγματοποίησε δυο πτήσεις επίδειξης χθες. Επέστρεψε στο αεροδρόμιο Χαλίμ Περντανακουσούμα ανατολικά της ινδονησιακής πρωτεύουσας μετά την πρώτη πτήση για να αφήσει τους επιβαίνοντες και να πάρει τους επόμενους.

Η Σουχόι, η οποία έχει παραγγελίες για 170 αεροσκάφη σε τον κόσμο, σχεδιάζει την κατασκευή άνω των 1.000 Superjet για τις ξένες αγορές κυρίως. Στην Ινδονησία σκοπεύει να πουλήσει 42 τέτοια αεροσκάφη.

Το Superjet 100, το οποίο μπορεί να μεταφέρει από 63 ως 103 επιβάτες χρησιμοποιείται ήδη από τη ρωσική Αεροφλοτ και την αρμενική εταιρεία Armavia.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ