Ερντογάν: Ειρωνικά σχόλια για την παραίτηση Σαρκοζί και αισιόδοξια για Ολάντ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ερντογάν: Ειρωνικά σχόλια για την παραίτηση Σαρκοζί και αισιόδοξια για Ολάντ

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δήλωση του αναφέρθηκε στην αισιόδοξη προσμονή του ότι περιμένει αλλαγές στις τουρκο-γαλλικές σχέσεις μετά την εκλογή του νέου προέδρου.

Ο Ερντογάν ελπίζει πως οι σχέσεις του με τον νεοεκλογέντα, στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, θα είναι σαφώς καλύτερες από τις τεταμένες σχέσει που είχε με τον προκάτοχό του Νικολά Σαρκοζί. Η ένταση των δύο μεγάλων πολιτικών αντρών Σαρκοζί-Ερντογάν άγγιζε τα όρια της προσωπικής διαμάχης με καυστικά και σαρκαστικά σχόλια, κυρίως από την πλευρά του Τούρκου πρωθυπουργού.

«Ελπίζουμε ότι η νέα περίοδος στη Γαλλία θα είναι πολύ διαφορετική ως προς τις τουρκο-γαλλικές σχέσεις», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα πριν αναχωρήσει για επίσκεψη στη Σλοβενία.

Ο Ερντογάν εξέφρασε την ευχή «τα λαϊκιστικά μηνύματα που εκφράσθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας» στη Γαλλία να μην αντικατοπτρισθούν στην πολιτική πρακτική, διότι αυτό θα έχει «αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις Τουρκίας-Γαλλίας».

Αναφερόμενος στο Νικολά Σαρκοζί, εξαιρετικά αντιδημοφιλή στην Τουρκία εξαιτίας της αντίθεσής του στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ειρωνικό ύφος δήλωσε ότι δεν έχει άλλη επιλογή «παρά να φύγει για διακοπές».

«Ο κ. Σαρκοζί υποσχέθηκε να μην συνεχίσει στην πολιτική. Δεν έχει άλλη επιλογή. Χωρίς αμφιβολία θα πάει διακοπές», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ