Οι πρώτες αντιδράσεις των Ευρωπαικών ΜΜΕ για τα αποτελέσματα των exit polls - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Οι πρώτες αντιδράσεις των Ευρωπαικών ΜΜΕ για τα αποτελέσματα των exit polls

Tο ιταλικό πρακτορείο Ansa, με δημοσίευμα που τιτλοφορείται «Ελλάδα, τα πρώτα exit polls. Η Νέα Δημοκρατία πρώτη» αναφέρεται στα ποσοστά που θέλουν το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά να έρχεται πρώτο με 17%-20%. Επικεντρώνεται επίσης στο γεγονός ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τη δύναμή του κατακόρυφα με 15,5%-18,5%, ξεπερνώντας το ΠΑΣΟΚ με 14%-17%. Δε θα μπορούσε βέβαια να λείψει αναφορά σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, που χαρακτηρίζεται ως νεοναζί και για πρώτη φορά ενδέχεται να μπει στη Βουλή με 6%-8%.

Στα ίδια χνάρια φαίνεται να πατάει και η ιταλική Repubblica, η οποία με τίτλο της «Η Αριστερά ξεπερνά τους σοσιαλιστές. Οι νεοναζιστές μπαίνουν στη Βουλή», μιλά για μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό σύμφωνα με τα πρώτα exit polls, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται δεύτερος, αφήνοντας πίσω του το ΠΑΣΟΚ. Όσο για τη Χρυσή Αυγή που φαίνεται ότι εκλέγεται, το δημοσίευμα αποδίδει την επιτυχία για το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου στο θυμό των Ελλήνων για τα μέτρα λιτότητας.

Στον διαδικτυακό της τόπο η Washington Post φιλοξενεί δημοσίευμα που αφορά σχεδόν αποκλειστικά στην εκλογή της Χρυσής Αυγής, ενώ η εβραική Jerusalem Post κάνει λόγο για έντονους φόβους της εβραϊκής κοινότητας από την εκλογή της.

Στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας της ισπανικής El Mundo φιλοξενείται δημοσίευμα για τη «νίκη του Αντώνη Σαμαρά», στο οποίο γίνεται όμως και ειδική αναφορά στην επιτυχή πορεία της Χρυσής Αυγής, αλλά και στους προπηλακισμούς μελών της σε εκπροσώπους της Αριστεράς.

Την ίδια ώρα, η γαλλική Le Monde που μεταφέρει τον τοπικό εκλογικό παλμό, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τις κρίσιμες ελληνικές τονίζοντας το γεγονός της εκλογής της Χρυσής Αυγής και σημειώνοντας τη μεγάλη άνοδο της Αριστεράς.

Από την μεριά του το BBC λέει τα εξής:

Τα Exit Polls των ελληνικών βουλευτικών εκλογών δείχνουν ότι τα δύο βασικά κόμματα έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες.

Οι δημοσκοπήσεις, αναδεικνύουν ως πρώτο κόμμα το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με προβάδισμα με 17-20% των ψήφων.

Το ΣΥΡΙΖΑ, ο συνασπισμός των αριστερών κομμάτων, στην δεύτερη θέση και ΠΑΣΟΚ στην τρίτη.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συνεργάστηκαν από Νοέμβριο και αναμενόταν να μετακινηθούν ψηφοφόροι τους σε αλλά αντι-μνημονικά κόμματα.

Υπάρχει οργή σε όλη την Ελλάδα για τα σκληρά μέτρα που επιβάλλονται από την κυβέρνηση ως αντάλλαγμα για την διάσωση της χώρας.

Τα Exit Polls φέρουν την Νέα Δημοκρατία17-20%, το ΣΥΡΙΖΑ το 15,5 έως 18,5% και το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση με 14-17%.

Η Νέα Δημοκρατία σημείωσε 33,5% στις τελευταίες εκλογές το 2009. ΠΑΣΟΚ σημείωσε 43,9% το 2009.

Το κόμμα Χρυσής Αυγή, μπορεί να μπει στην βουλή για πρώτη φορά αν τα αποτελέσματα των Exit Polls επιβεβαιωθούν, τα οποία τους κατατάσσουν 6-8% .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ