Ανοιξαν οι κάλπες και στην Αρμενία... - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ανοιξαν οι κάλπες και στην Αρμενία...

Ανοιξαν τα εκλογικά τμήματα στην Αρμενία για τις βουλευτικές εκλογές, φαβορί των οποίων θεωρούνται τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και ειδικά το κόμμα του προέδρου της χώρας Σερζ Σαρκισιάν.

«Πιστεύουμε πως η συμμετοχή θα είναι μεγάλη», δήλωσε εκπρόσωπος εκλογικού τμήματος στην πρωτεύουσα Γερεβάν.

Οι εκλογές αυτές είναι ένα τεστ για την Αρμενία, αφού είναι οι πρώτες σε εθνικό επίπεδο μετά τις προεδρικές του 2008, τα αποτελέσματα των οποίων προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και διαδηλώσεις που κατέληξαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία με δέκα νεκρούς.

Οι αρχές της χώρας αυτής των 3,3 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν δεσμευτεί μια δημοκρατική εκλογική αναμέτρηση που θα την χαρακτηρίζει η διαφάνεια για την εκλογή των βουλευτών της 131μελούς εθνοσυνέλευσης.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του προέδρου προηγείται του κόμματος Αρμενία της Ευημερίας του εταίρου του στην κυβέρνηση συνασπισμού εκατομμυριούχου Γκαγκίγκ Τσαρουκιάν.

Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 20:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας)

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ