ΣΥΡΙΖΑ: Στον υπουργό Εσωτερικών, για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

ΣΥΡΙΖΑ: Στον υπουργό Εσωτερικών, για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών

Σειρά αιτημάτων για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, όπως η μετακίνηση των ετεροδημοτών, η σωστή τήρηση του αναγνωρισμένου προτύπου Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων και η αξιοποίηση των δημοτικών υπαλλήλων, θέτουν με επιστολή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική Επιτροπή Γ. Θεωνάς και Μ. Δαρειώτης.

Η επιστολή αναφέρει:

«1. Πληροφορούμαστε ότι θα αξιοποιηθεί για την εκλογική διαδικασία μικρός αριθμός δημοτικών υπαλλήλων που αντιστοιχεί στο 1/3 των εκλογικών τμημάτων, όπως επίσης ό,τι αποφασίστηκε η αποχή των δημοτικών υπαλλήλων σύμφωνα με απόφαση της οργάνωσής τους. Υπό αυτές τις συνθήκες θα προκληθούν τεράστια προβλήματα στην διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών. Ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα σε συνεννόηση με τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για να εξυπηρετηθούν απρόσκοπτα οι πολίτες στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

2. Ζητούμε επίσης να παρέμβετε ώστε να εξασφαλιστεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους η μετάβαση των πολιτών στις εκλογικές τους περιφέρειες, διότι έχουν εμφανιστεί τεράστια προβλήματα, ιδιαίτερα με τα δρομολόγια των πλοίων.

3. Επίσης όσον αφορά την ηλεκτρονική συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων:

Θέλουμε να μας παραχωρήσετε τα στοιχεία που αποδεικνύουν την σωστή τήρηση του αναγνωρισμένου προτύπου Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων ISO27001:2005, που έχει ζητηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών να τηρεί η εταιρεία Singular Logic. Για την σωστή τήρηση πρέπει να υπάρχουν και τα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από αναγνωρισμένο κέντρο πιστοποίησης ISO.

Επίσης θέλουμε να μας ορίσετε τον τρόπο με τον οποίο θα έχουν τα κόμματα πρόσβαση στα στοιχεία που αναφέρονται στην Πολιτική Ασφάλειας (audit trail, συστήματα καταγραφής) το βράδυ των εκλογών, την ώρα που θα γίνεται η καταχώρηση των αποτελεσμάτων».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ