Με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις γιορτάστηκε η εργατική Πρωτομαγιά στα Χανιά - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις γιορτάστηκε η εργατική Πρωτομαγιά στα Χανιά

Περιορισμένη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα Χανιά.

Το Εργατικό Κέντρο και το παράρτημα της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, όπου χαιρετισμό απηύθυνε πρώτος ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Νεκτάριος Πετράκης. «Η φετινή εργατική πρωτομαγιά γίνεται μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της βάρβαρης επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, εκπνοής των συλλογικών συμβάσεων, μπροστά από τα νέα μέτρα μείωσης μισθών που έχουν αποφασίσει και προαναγγείλει κυβέρνηση και ΕΕ - ΔΝΤ, αλλά και μόλις πέντε μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μάη και δύο χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο. Για όλους αυτούς τους λόγους, η φετινή πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει έναν μαζικό, ταξικό σταθμό ανασυγκρότησης και μάχης του εργατικού κινήματος. Μια νέα αρχή αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης» σημείωσε ο κ. Πετράκης.

Αντίστοιχη ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Δημήτρη Κορναράκη, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγώνα για ανατροπή του μνημονίου. «Σήμερα το μήνυμα είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Οι εργαζόμενοι, ενωμένοι, καλούνται να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα του μνημονίου» σημείωσε, αναφερόμενος και στην κρισιμότητα των εκλογών της Κυριακής.

Μετά τους χαιρετισμούς εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων και συνταξιούχων, έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης των Χανίων και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο εργαζομένων στην περιοχή «Πασακάκι». Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων στα Χανιά από το ΠΑΜΕ. Τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς το ενετικό λιμάνι των Χανίων.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ