Ομογενής πολιτικός εγκλωβίστηκε στις διαδηλώσεις της Μαλαισίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ομογενής πολιτικός εγκλωβίστηκε στις διαδηλώσεις της Μαλαισίας

Ο ομογενής ανεξάρτητος Ομοσπονδιακός γερουσιαστής, Νίκος Ξενοφών, πνίγηκε στα δακρυγόνα καθώς εγκλωβίστηκε στη μαζική διαδήλωση που έγινε στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Ο γερουσιαστής Ξενοφών κάλεσε την αυστραλιανή κυβέρνηση να σπάσει την σιωπή της και να καταδικάσει την βάναυση καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το καθεστώς της Μαλαισίας.

Ο ομογενής πολιτικός βρισκόταν στην Μαλαισία για να ενημερωθεί για το εκλογικό σύστημα της χώρας και παρακολουθούσε την διαδήλωση όταν δέχθηκε δακρυγόνα από την αστυνομία.

Κάλεσε δε την αυστραλιανή κυβέρνηση να αναθεωρήσει την στάση της έναντι της Μαλαισίας.

<<Και να φανταστεί κανείς πως η Καμπέρα σκεφτόταν να στείλει αιτούντες άσυλο στην Μαλαισία, σε μια χώρα που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα>>, είπε.

Πρόσφατα, δεκάδες χιλιάδες Μαλαισιανοί κατέβηκαν στους δρόμους της Κουάλα Λουμπούρ, διαδηλώνοντας υπέρ της αλλαγής του εκλογικού συστήματος, ωστόσο, η συγκέντρωση διαλύθηκε από την Αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.

Οι διαδηλωτές ζητούν την αλλαγή του εκλογικού νόμου, θεωρώντας ότι με το υπάρχον σύστημα ευνοείται ο νυν πρωθυπουργός Νατζίμπ Ρατζάκ και οι κυβερνητικοί του εταίροι.
(ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ