5,6 εκατομμύρια ευρώ για την στήριξη της μελισσοκομίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

5,6 εκατομμύρια ευρώ για την στήριξη της μελισσοκομίας

Στα πλαίσια του τριετούς προγράμματος (2011-2013) για τη στήριξη του κλάδου της μελισσοκομίας, θα δαπανηθούν φέτος κεφάλαια ύψους 5,6 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας προϊόντων του κλάδου.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η δαπάνη θα επιβαρύνει κατά 50% τον Ειδικό Λογαριασμό Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (ΕΛΕΓΕΠ) και κατά 50% τον Τακτικό Προϋπολογισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τη δράση του προγράμματος που αφορά στην παροχή τεχνικής βοήθειας θα διοχετευθούν 1.385.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 1.200.000 ευρώ για τη λειτουργία Κέντρων Μελισσοκομίας. Επίσης, δαπάνη ύψους 200.000 ευρώ θα αφορά σε αναλύσεις μελιού και στήριξη και ίδρυση λειτουργίας εργαστηρίων ανάλυσης και περί τις 50.000 ευρώ για εφαρμοσμένη έρευνα.

Στη χώρα μας υπάρχουν περισσότερες από 1.500.000 κυψέλες, εκ των οποίων οι 1.200.000 ανήκουν σε επαγγελματίες μελισσοκόμους. Η κατανάλωση μελιού στην Ελλάδα ανέρχεται σε 1,8 κιλά το άτομο, με την παραγωγή να υπερβαίνει τα 15 εκατ. κιλά και τις εισαγωγές να κινούνται στα επίπεδα των 2,5 εκατ. κιλών

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ