Αυξάνονται οι συλλογικές επενδύσεις στη Ευρώπη - Στα 19 δισ. το Φεβρουάριο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Αυξάνονται οι συλλογικές επενδύσεις στη Ευρώπη - Στα 19 δισ. το Φεβρουάριο

Συνέχισαν να καταγράφουν καθαρές εισροές και τον Φεβρουάριο οι επενδύσεις στις συλλογικές επενδύσεις (ΟΣΕΚΑ) στην Ευρώπη φθάνοντας τα 19 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μια μείωση σε σχέση με τις εισροές των 25 δισ. ευρώ του Ιανουαρίου. Όλες οι κατηγορίες των αμοιβαίων κεφαλαίων είχαν εισροές κατά τη διάρκεια του μήνα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών, οι καθαρές πωλήσεις των μακροπρόθεσμων ΟΣΕΚΑ (δηλαδή ΟΣΕΚΑ εκτός αμοιβαίων κεφαλαίων Χρηματαγοράς) παρέμειναν σταθερές τον Φεβρουάριο καταγράφοντας καθαρές εισροές 18 δισ. ευρώ, σε σχέση με τα 19 δισ. ευρώ του Ιανουαρίου. Τα Μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια (ΑΚ) κατέγραψαν και πάλι εισροές 4 δισ. ευρώ, ίδιες με αυτές του προηγούμενου μήνα.

Τα Ομολογιακά ΑΚ κατέγραψαν εισροές ύψους 9 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο, μειωμένες σε σχέση με τα 13 δισ. ευρώ του Ιανουαρίου. Τα Μικτά ΑΚ παρουσίασαν και αυτά καθαρές εισροές ύψους 1 δισ. ευρώ, αν και μειωμένες σε σύγκριση με τις εισροές των 2 δισ. ευρώ του Ιανουαρίου.

Τα ΑΚ Χρηματαγοράς παρουσίασαν μείωση των καθαρών εισροών τους στο 1 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 6 δισ. ευρώ του Ιανουαρίου.

Το συνολικό ενεργητικό των ΟΣΕΚΑ αυξήθηκε τον Φεβρουάριο κατά 1,9% και ανήλθε στα 5.821 δισ. ερώ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ