Συρία: Συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και λιποτακτών κοντά στα σύνορα με την Τουρκία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και λιποτακτών κοντά στα σύνορα με την Τουρκία

Μικροσυγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα το πρωί μεταξύ στρατιωτών και λιποτακτών στην περιοχή του Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, για πρώτη φορά μετά την εφαρμογή της εκεχειρίας, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η σύγκρουση στο Χίρμπετ αλ-Τζοζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, διήρκησε αρκετά λεπτά, όμως δεν υπήρξαν θύματα από καμία πλευρά. Ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν είπε ότι άρματα και οχήματα μεταφοράς προσωπικού του στρατού είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή αυτή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι στρατιώτες ήταν αυτοί που άνοιξαν πυρ και οι λιποτάκτες απάντησαν.

Επικαλούμενο ακτιβιστές από πολλές περιοχές το Παρατηρητήριο ανέφερε εξάλλου ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν έχουν αποσυρθεί ακόμη από τα αστικά κέντρα, όπως προέβλεπε το ειρηνευτικό σχέδιο του ειδικου απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν.

Το συριακό πρακτορείο Sana από την πλευρά του μετέδωσε ότι τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή «τρομοκράτες» σκότωσαν έναν αξιωματικό στο Τζαραμάνα, στα προάστια της Δαμασκού.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ