Δημοσιεύματα για τις προθέσεις Χριστόφια σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του 2013 - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Δημοσιεύματα για τις προθέσεις Χριστόφια σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του 2013

Η απόφαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για το κατά πόσο θα είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2013 (σ.σ. ήδη ανακοίνωσαν υποψηφιότητα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου), είναι ένα από τα βασικά ρεπορτάζ μερίδας του κυπριακού Τύπου.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», ο Πρόεδρος Χριστόφιας, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, έχει καταλήξει στις αποφάσεις του, αλλά διατηρεί το δικαίωμα να τις δημοσιοποιήσει σε χρόνο που ο ίδιος θα επιλέξει τόσο προς το κόμμα του όσο και δημοσίως. Σχετικά αναφέρεται ότι έχει διαφοροποιηθεί η επιχειρηματολογία στενών συνεργατών του Προέδρου όπως και υψηλόβαθμων στελεχών στο κόμμα, που θέλουν «να ξεπεράσουν το επιχείρημα ότι ο Πρόεδρος κρατά 'δέσμιο' το ΑΚΕΛ».

Επίσης, από το ΑΚΕΛ φέρεται να προωθείται η έναρξη ενός διαλόγου κατά κύριο λόγο με το ΔΗΚΟ, ικανοποιώντας το αίτημα να μην είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Χριστόφιας. Η εφημερίδα «Αλήθεια» υποστηρίζει ότι τις τελευταίες βδομάδες μετά από «αρνητική» δημοσκόπηση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας άλλαξε γνώμη και ενημέρωσε τη γραμματεία του ΑΚΕΛ ότι δεν επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος. Με αυτό το δεδομένο, γράφει η εφημερίδα, η υποψηφιότητα του γγ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού «έχει το προβάδισμα», καθώς θεωρείται «μετριοπαθής, που μπορεί να συγκρατήσει τις αλληλοσυγκρουόμενες τάσεις εντός του κόμματος».

Εξάλλου, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Σημερινή», δηλώνει: «το κόμμα έχει πολλές επιλογές. Θα πάρουμε τις αποφάσεις μας συζητώντας και με τον Δημήτρη Χριστόφια». Επίσης, ο κ. Κυπριανού δηλώνει στην «Καθημερινή» της Κύπρου ότι «δεν θα αλλάξουμε πολιτική χάριν συνεργασίας». Η ίδια εφημερίδα κάνει λόγο ότι το ΑΚΕΛ «αναζητεί υποψήφιο πρόεδρο». Η εφημερίδα «Πολίτης» γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας «Αποσύρεται θέτοντας όρο να στηριχθεί σθεναρά το έργο της πενταετίας του». Στο ΑΚΕΛ αναμένουν την τελική απάντηση του προέδρου Χριστόφια μέχρι το Πάσχα , ώστε μετά το κόμμα να αρχίσει επαφές με τα κόμματα του κεντρώου χώρου.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ