Σε εξέλιξη έρευνα εναντίον 13 ισλαμιστών στη Γαλλία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σε εξέλιξη έρευνα εναντίον 13 ισλαμιστών στη Γαλλία

Οι δεκατρείς ακραίοι ισλαμιστές που συνελήφθησαν στο πλαίσιο μιας αστυνομικής έρευνας στα ισλαμιστικά δίκτυα της Γαλλίας, και οι οποίοι φέρονταν να σχεδίαζαν την απαγωγή ενός εβραίου δικαστή, παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον δικαστή αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί επανέλαβε παράλληλα ότι η πρόθεσή του είναι να επιδείξει "μηδενική ανοχή" έναντι των ακραίων ισλαμιστών, καθώς η χώρα παραμένει σε κατάσταση σοκ μετά τις δολοφονίες για τις οποίες κατηγορήθηκε ο Μοχάμεντ Μεράχ, λιγότερες από 20 ημέρες πριν να αρχίσει η διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών (22α Απριλίου, 6η Μαΐου).

Οι 13 από τους 19 ισλαμιστές τους οποίους συνέλαβε η αστυνομία από την Παρασκευή στην Τουλούζη και στη Νάντη κατηγορούνται επίσης για οπλοκατοχή από τις αρχές, είπε στον Τύπο ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν. Η αστυνομία ανέφερε ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ημιαυτόματα τουφέκια AK-47.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι ότι σχεδίαζαν να απαγάγουν ένα δικαστή στη Λυών, στην κεντροανατολική Γαλλία,

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα, το σχέδιο απαγωγής είχε στόχο έναν «εβραίο δικαστή», για την προστασία του οποίου έχουν ήδη ληφθεί μέτρα. Από τους 13, οι τουλάχιστον εννέα θα προφυλακιστούν, είπε ο Μολέν.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι συλληφθέντες ανήκουν στη σαλαφιστική οργάνωση Forsane Alizza. Ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν είπε ότι η οργάνωση αυτή εμφορείται από μια «ακραία ισλαμιστική ιδεολογία, μια ιδεολογία μάχης». Η οργάνωση Forsane Alizza («Ιππότες της Υπερηφάνειας») τέθηκε εκτός νόμου από τις αρχές πρόσφατα. Ο φερόμενος ως επικεφαλής τους, ή «εμίρης» της οργάνωσης, Μοχάμεντ Ασαμλάν αντιμετωπίζει έρευνα.

Ο Μολέν πάντως είπε ότι «ας πω κατ' αρχάς ό,τι δεν υφίσταται καμία σύνδεση ανάμεσα στην υπόθεση αυτή και στην υπόθεση Μεράχ».

Πάντως ο Σαρκοζί συνέδεσε τις δύο υποθέσεις στις δηλώσεις του στο Canal+, σε μια συνέντευξή του στην οποία δεσμεύτηκε να ξεριζώσει κάθε ακραίο ισλαμιστικό δίκτυο. «Αποφασίσαμε ότι θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή», δήλωσε.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ