Ομογενείς ζητούν την αποκατάσταστη των πτήσεων Νέα Υόρκη - Αθήνα, της «Continental» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ομογενείς ζητούν την αποκατάσταστη των πτήσεων Νέα Υόρκη - Αθήνα, της «Continental»

Δύο μεγάλες ομογενειακές οργανώσεις, η ΑΧΕΠΑ και το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (ΑΗΙ) της Ουάσιγκτον, απέστειλαν κοινή επιστολή προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας United Continental Holdings, Jeffrey Smisek με την οποία εκφράζουν απογοήτευση για την πρόσφατη απόφαση της Continental να διακόψει τις εποχιακές απευθείας πτήσεις της από το Αεροδρόμιο «Νιούαρκ», της Νέας Υόρκης, προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ελληνικής υπηρεσίας της «Φωνής της Αμερικής», στην επιστολή, που υπογράφουν ο Διευθυντής της ΑΧΕΠΑ, Βασίλης Μοσαΐδης και ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, Νίκος Λαρυγκάκης, τονίζεται ότι «η Ελληνοαμερικανική κοινότητα θα ήθελε να πιστεύει πως η «United Continental», ως η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου, θα ήταν περήφανη να προσφέρει στους επιβάτες της απευθείας πτήσεις προς μια χώρα που είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου».

Οι επιστολογράφοι αναφέρουν, επίσης, πως η Ελλάδα, ως το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού, προσφέρει στους επισκέπτες της μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία, δυόμισι χιλιάδων χρόνων. Κατά τους ίδιους, η Ελλάδα έχει γίνει ένας από τους 20 σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς, διότι παράλληλα με τα πολλά ιστορικά μνημεία της προσφέρει εξαίρετες παραλίες, μαγευτικά νησιά, θρησκευτικά αξιοθέατα, ψυχαγωγία και απαράμιλλες καιρικές συνθήκες στην περίοδο του καλοκαιριού.

Οι δύο ομογενειακές οργανώσεις, συνιστούν στην εταιρεία να επανεξετάσει την απόφασή της και αυτή την φορά να εγκαινιάσει νέα τακτικά δρομολόγια, τουλάχιστον για τους καλοκαιρινούς μήνες, από Ουάσιγκτον σε Αθήνα. Οι κύριοι Λαρυγκάκης και Μοσαΐδης ζήτησαν να έχουν συνάντηση με τον κύριο Smisek για περεταίρω εξέταση της πρότασής τους.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ