Κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου των Βαλκανίων η Βουλγαρία, λόγω South Stream - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου των Βαλκανίων η Βουλγαρία, λόγω South Stream

Η συμμετοχή της Βουλγαρίας στο έργο του αγωγού φυσικού αερίου South Stream θα καταστήσει τη χώρα κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου στα Βαλκάνια με στρατηγική σημασία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι, σημαντικές ευρωπαϊκές εταιρείες του ενεργειακού τομέα συμμετέχουν στο έργο και υπενθύμισε πως στόχος είναι το Δεκέμβριο του 2015 να ολοκληρωθεί το έργο του αγωγού.

Αναφερόμενος στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τη ρωσική πλευρά για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου που εισάγει η Βουλγαρία από τη Ρωσία, ο κ. Μπορίσοφ εξέφρασε την ελπίδα η κυβέρνηση να επιτύχει το στόχο της. Όπως είπε, η Γερμανία πληρώνει περίπου 330 δολάρια για 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ενώ η Βουλγαρία πληρώνει 600 δολάρια.

Πρόσθεσε ότι συζήτησε το θέμα με τον Ρώσο ομόλογό του και νικητή των πρόσφατων προεδρικών εκλογών Βλαντιμίρ Πούτιν, στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν προ ημερών.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ