Ευρωπαϊκή Ενωση: «H Σερβία να αποφύγει τη διεξαγωγή εκλογών στο Κόσοβο» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ευρωπαϊκή Ενωση: «H Σερβία να αποφύγει τη διεξαγωγή εκλογών στο Κόσοβο»

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε κάλεσε τη Σερβία να αποφύγει τη διεξαγωγή δημοτικών εκλογών στο βόρειο Κόσοβο και να συνεχίσει το διάλογο με την Πρίστινα.

«Η Σερβία θα έπρεπε να αποφύγει τις δημοτικές εκλογές στο Κόσοβο» είπε ο κ. Φούλε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής στο διάλογο Βελιγραδίου- Πρίστινας έχουν επιτευχθεί σημαντικά αποτελέσματα, ο κ. Φούλε υπογράμμισε ότι αναμένει πρόοδο στον τομέα αυτό, ώστε η Σερβία να λάβει ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΕ.

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα υιοθετήσουν σήμερα σχέδιο ψηφίσματος για τη Σερβία, για το οποίο διεξήχθη χθες συζήτηση.

Στο σχέδιο ψηφίσματος ζητείται να οριστεί το συντομότερο δυνατό για τη Σερβία ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αλλά μία από τις 12 τροπολογίες που προτάθηκαν καλεί τη Σερβία να παραιτηθεί από τις δημοτικές εκλογές στο Κόσοβο.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ