Το ΑΠΘ χαιρέτησε τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Το ΑΠΘ χαιρέτησε τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας

Τις οικονομικές και θεσμικές ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την εφαρμογή του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση χαιρέτισε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μία ευχάριστη εξέλιξη, που δικαιώνει τον αγώνα των πανεπιστημίων και ανοίγει μία νέα εποχή στις σχέσεις τους με το υπουργείο, μακριά από τον στείρο ανταγωνισμό και την αντιπαράθεση.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, στο περιθώριο συνέντευξης τύπου για τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τις διεθνείς δράσεις του πανεπιστημίου και το ρόλο του στις νέες προκλήσεις (θα παρουσιαστούν σε διήμερο διεθνές συμπόσιο που ξεκινά αύριο), εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για την αποδέσμευση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ από τη διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη των νέων Συμβουλίων Διοίκησης, όσο και για την σύσταση Επιτροπής που θα μελετήσει τα προβλήματα του νόμου και θα προτείνει βελτιώσεις.

«Τα πανεπιστήμια αποδεσμεύονται από το άγχος της μη χρηματοδότησης σε μία εποχή οικονομικής κρίσης», είπε και πρόσθεσε ότι «οι εκβιασμοί δε συνάδουν με την Παιδεία και την ακαδημαϊκή ζωή, που απαιτεί διάλογο και συνεννόηση». Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία των ΑΕΙ και του υπουργείου, κατέληξε.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ