Ζημιές 458,8 εκ. ευρώ θα καταγράψουν οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες φέτος - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ζημιές 458,8 εκ. ευρώ θα καταγράψουν οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες φέτος

Αθροιστικές ζημιές της τάξης των 458,8 εκατομμυρίων ευρώ (600 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) αναμένεται να καταγράψουν εφέτος οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιοποίησε σήμερα ο διεθνής φορέας εκπροσώπησής τους ΙΑΤΑ.

Σύμφωνα με τον κ.Τόνι Τάϊλερ, γενικό διευθυντή της ΙΑΤΑ, η τρέχουσα οικονομική κρίση θα βαρύνει στα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εταιρειών του τομέα, ο οποίος σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται ότι θα σημειώσει κέρδη ύψους 3 δισ. δολαρίων έναντι κερδών 7,9 δισ. δολαρίων κατά τη χρήση 2011.

Σύμφωνα με τον ίδιο, καίριο αίτιο της μείωσης της κερδοφορίας των εταιρειών του τομέα ή και των ζημιών που καταγράφουν ορισμένες εξ αυτών, είναι η άνοδος των τιμών των καυσίμων και η υπερβολική φορολόγηση, όπως σημείωσε στη διάρκεια συνεδρίου στη Γενεύη.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ