Δύο Γάλλοι στους τρεις θέλουν να εκλέγεται ο πρόεδρος της ΕΕ με καθολική ψηφοφορία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Δύο Γάλλοι στους τρεις θέλουν να εκλέγεται ο πρόεδρος της ΕΕ με καθολική ψηφοφορία

Περίπου δύο Γάλλοι στους τρεις (64%) τάσσονται υπέρ της εκλογής ενός προέδρου της ΕΕ με καθολική ψηφοφορία, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην ερώτηση «είστε εντελώς υπέρ, μάλλον υπέρ, μάλλον κατά ή εντελώς κατά της εκλογής ενός προέδρου της ΕΕ με καθολική ψηφοφορία απ' όλους τους κατοίκους της ΕΕ;», το 19% των ερωτηθέντων απάντησαν «εντελώς υπέρ» και 54% «μάλλον υπέρ», δηλαδή συνολικά 64%. Αντίθετα το 13% τάχθηκε «εντελώς κατά» και το 23% «μάλλον κατά», δηλαδή 36% του συνόλου.

Το 72% θεωρεί πως η ΕΕ «έχει ακόμη μέλλον απέναντι στην παγκοσμιοποίηση», ενώ το 27% πιστεύει το αντίθετο.

Από την άλλη, μολονότι μόλις το 40% των Γάλλων λένε πως «η δημιουργία του ευρώ ήταν ευεργετική για τους Γάλλους", έναντι 59% που απαντούν πως δεν ήταν, είναι 77% αυτοί που εύχονται "να επιβιώσει το ευρώ της σημερινής οικονομικής κρίσης», έναντι 23% που δεν το επιθυμούν.

Το 32% εκτιμά πως «η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη έναντι της Ελλάδας είναι φυσιολογική», το 20% «απαραίτητη», το 20% "χρήσιμη" και το 28% "επικίνδυνη».

Τέλος, το 78% των Γάλλων αισθάνονται πρώτα «Γάλλοι στην Ευρώπη», το 12% «Ευρωπαίοι στη Γαλλία» και το 10% «ούτε το ένα ούτε το άλλο».

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Opinionway μεταξύ 1.003 προσώπων στις 6 και 7 Μαρτίου σύμφωνα με τη μέθοδο των ποσοστώσεων.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ