Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινές επιδρομές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα και 35 άμαχοι τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Με τον θάνατο των δύο Παλαιστινίων σήμερα ανέρχεται σε 20 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από την Παρασκευή στο νέο κύκλο της βίας που άνοιξε στη Γάζα και στο νότιο Ισραήλ.

Ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε αργά χθες το βράδυ ότι η γειτονική Αίγυπτος επιχειρεί να μεσολαβήσει για τον τερματισμό της βίας και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ένοπλες οργανώσεις, αλλά πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα πρέπει πρώτα να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές.

Η ισλαμική Τζιχάντ δήλωσε ότι οι δύο Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν σήμερα ήταν μέλη της.

Ο ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε ενώ ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει ρουκέτα στο Ισραήλ από περιοχή στη νότια Γάζα, ενώ ο δεύτερος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν όταν επλήγη το μοτοποδήλατο στο οποίο επέβαιναν, ανακοίνωσε η οργάνωση.

Νοσοκομειακές πηγές στη Γάζα ανακοίνωσαν ότι 35 άμαχοι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινή ρουκέτα έπληξε κατοικία στη βόρεια Γάζα.

Ισραηλινή στρατιωτική εκπρόσωπος δήλωσε ότι τα πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα έξι επιδρομές και πρόσθεσε ότι τουλάχιστον δύο παλαιστινιακές ρουκέτες έπληξαν το Ισραήλ από τα μεσάνυχτα.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ