Αυξήθηκε η δημοτικότητα της ιαπωνικής κυβέρνησης Νόντα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυξήθηκε η δημοτικότητα της ιαπωνικής κυβέρνησης Νόντα

Το ποσοστό δημοτικότητας του Ιάπωνα πρωθυπουργού Γιοσιχίκο Νόντα ανέκαμψε ελαφρά εν μέσω της πρόσφατης υποτίμησης του γεν και της ανόδου του χρηματιστηρίου στο Τόκιο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Yomiuri.

Η υποστήριξη στην κυβέρνηση του Νόντα αυξήθηκε στο 35%, καταγράφοντας άνοδο 5 εκατοστιαίων μονάδων από την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα από το Φεβρουάριο αλλά παραμένοντας πολύ κάτω από το 65% που είχε έξι μήνες νωρίτερα, όταν αναλάμβανε την εξουσία, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διεξήχθη το σαββατοκύριακο.

Ο Νόντα - έκτος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας μέσα σε πέντε χρόνια - θέλει να διπλασιάσει το φόρο επί των πωλήσεων στο 10% ως τα τέλη του 2015 για να αντιμετωπίσει το βαρύ χρέος της χώρας, αλλά το σχέδιό του ως τώρα δεν προσήλκυε επαρκή υποστήριξη.

Το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ του διπλασιασμού του φόρου επί των πωλήσεων αυξήθηκε στο 40%, καταγράφοντας άνοδο μιας μονάδας σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ