Βέροια: Υπερδιπλασιάστηκαν οι οικογένειες που εξυπηρετούνται από το κοινωνικό παντοπωλείο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Βέροια: Υπερδιπλασιάστηκαν οι οικογένειες που εξυπηρετούνται από το κοινωνικό παντοπωλείο

Έξαρση των κοινωνικών προβλημάτων στην περιοχή του διαπιστώνει ο Δήμος Βέροιας, λόγω της οικονομικής κρίσης. Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται είναι ο υπερδιπλασιασμός των ανθρώπων που εξυπηρετούνται από το κοινωνικό παντοπωλείο και το κέντρο αλληλεγγύης του Δήμου, που συγκεντρώνει και προσφέρει ρουχισμό και άλλα αγαθά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Συγκεκριμένα, ενώ πέρσι εξυπηρετούνταν από τις συγκεκριμένες δομές 205 οικογένειες, φέτος οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 420.

Ένα παράπλευρο, πάντως, θετικό στοιχείο είναι η θεαματική μείωση των σκουπιδιών, καθώς ο κόσμος πλέον αγοράζει λιγότερα προϊόντα, καταναλώνει λιγότερα και συνεπώς παράγει και λιγότερα απορρίμματα. «Τον Ιούλιο είχαμε 2000 τόνους σκουπιδιών ημερησίως, ενώ τον Οκτώβριο 1600» σημείωσε χαρακτηριστικά η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Αναφερόμενη στις προσπάθειες του Δήμου για την ενίσχυση των κοινωνικών του παροχών, προανήγγειλε τη δημιουργία δημοτικού λαχανόκηπου, τη διεύρυνση του δημοτικού ιατρείου με άλλες ειδικότητες και τη διενέργεια διαρκών προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο της μήτρας.

Επιπλέον, το τμήμα οικογενειακού προγραμματισμού του νοσοκομείου της Βέροιας θα στεγάζεται πλέον στο δημοτικό ιατρείο, ενώ θα ξεκινήσει πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων μέσα από τα σχολεία για θέματα που αφορούν την υγεία των παιδιών.

Παράλληλα, ετοιμάζεται πρόγραμμα ψυχικής υγείας, ενισχύεται το δημοτικό φαρμακείο που στεγάζεται στο δημοτικό ιατρείο, ενώ κατατέθηκε πρόταση για πρόγραμμα συμπράξεων με φορείς για την κατάρτιση ατόμων και τη λειτουργία κοινωνικού συνεταιρισμού. Την ίδια στιγμή ξεκινά να λειτουργεί σύστημα τηλεϊατρικής για τους κατοίκους των πιο ορεινών ενοτήτων και προωθείται συνεργασία του δήμου με το γηροκομείο και ξενοδοχεία της περιοχής για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων.

Στην όλη προσπάθεια σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι εθελοντικές ομάδες που λειτουργούν σε συνεργασία με τη ΓΓ Ισότητας προγράμματα υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών και παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο σε κτίρια που παραχώρησε ο Δήμος για το σκοπό αυτό.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ