Κυβερνητικές δυνάμεις ετοιμάζουν επιθεση στο Ιντλίμπ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κυβερνητικές δυνάμεις ετοιμάζουν επιθεση στο Ιντλίμπ

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις είναι σήμερα έτοιμες να εξαπολύσουν επίθεση ευρείας κλίμακας κατά της επαρχίας Ιντλίμπ που βρίσκεται στα χέρια των αντικαθεστωτικών, δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ακτιβιστές στην περιοχή.

«Η στρατιωτική κινητοποίηση γύρω από την επαρχία δείχνει ότι αυτό το βάρβαρο καθεστώς προετοιμάζεται να διαπράξει μια σφαγή στην Ιντλίμπ, όπως έκανε και στην Χομς», είπε ο Σύρος ακτιβιστής Ραμί Ιντλίμπι.

Η Ιντλίμπ, η οποία βρίσκεται κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, είναι το οχυρό των ακτιβιστών της αντιπολίτευσης και των λιποτακτών του στρατού από την έναρξη της εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ τον Μάρτιο του 2011.

Στο μεταξύ, οι κυβερνητικές δυνάμεις σήμερα συνεχίζουν τον βομβαρδισμό της κεντρικής επαρχίας Χομς, κυρίως τις πόλεις Ραστάν και Κουσέιρ, για τρίτη συναπτή ημέρα, δήλωσαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες, ακούγονται ήχοι από εκρήξεις όλμων και πυρά αυτόματων όπλων», είπε ο Σύρος ακτιβιστής Αμπού Ιμάντ.

«Ο βομβαρδισμός δυσκολεύει τους πολίτες να διαφύγουν με ασφάλεια στις γειτονικές περιοχές του Λιβάνου. Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος βομβαρδίζουν τους ορεινούς δρόμους, τα ποτάμια και τις γέφυρες που χρησιμοποιούνται από τους πρόσφυγες», πρόσθεσε.

Αργότερα σήμερα αναμένεται στη Συρία η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Βάλερι 'Ειμος για να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση Άσαντ να τερματίσει την αιματοχυσία και να επιτρέψει την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στις βομβαρδισμένες περιοχές.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ