Το Λονδίνο και άλλες χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο επιθέσεων στη Σομαλία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Το Λονδίνο και άλλες χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο επιθέσεων στη Σομαλία

Η Βρετανία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξέτασαν το ενδεχόμενο αεροπορικών επιθέσεων για την αντιμετώπιση της διπλής απειλής από την πειρατεία και τις επιθέσεις των ένοπλων ισλαμιστών στη Σομαλία, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας.

Η εφημερίδα Guardian γράφει ότι το θέμα αυτό συζητήθηκε τους τελευταίους μήνες στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Βρετανίας (NSC), αλλά «επί του παρόντος παραμένει στο συρτάρι».

Οι πληροφορίες δημοσιεύονται μία ημέρα πριν από τη διεθνή διάσκεψη για τη Σομαλία που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο υπό την αιγίδα της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σε σημερινή του συνέντευξη στο BBC, προειδοποίησε για την «πραγματική απειλή» που συνιστά η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ στη Σομαλία.

«Η απειλή για την ασφάλεια είναι πραγματική, υπαρκτή. Βασίζεται στο γεγονός ότι η αλ Σεμπάμπ είναι μια οργάνωση που αναμφίβολα συνδέεται με την αλ Κάιντα», είπε ο Κάμερον.

Υπήρχε ένας «πολύ πραγματικός κίνδυνος» με νεαρούς βρετανούς σομαλικής καταγωγής που είχε δηλητηριαστεί το μυαλό τους από την οργάνωση, πρόσθεσε ο ίδιος. «Επομένως υπάρχει μια τρομοκρατική απειλή σήμερα και αν δεν είμαστε προσεκτικοί θα επιδεινωθεί», προειδοποίησε ο Κάμερον.

Σύμφωνα με την Guardian, συζητήθηκε το ενδεχόμενο αεροπορικών επιθέσεων κατά των στρατοπέδων εκπαίδευσης και των κέντρων επιμελητείας της οργάνωσης στο NSC, ένα είδος υπουργικού συμβουλίου για την ασφάλεια, στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Στην αυριανή διάσκεψη στο Λονδίνο πρόκειται να λάβουν μέρος εκπρόσωποι από περισσότερες από 40 κυβερνήσεις και οργανισμούς, μεταξύ των οποίων και τα Ηνωμένα Εθνη.

Στόχος της διάσκεψης είναι η εξεύρεση λύσης για τις πολιτικές αναταραχές, η βελτίωση της ασφάλειας, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ